A5

Ontmoet Atty van der Schoot

Geboren in Hoogezand-Sappemeer, dat wil zeggen op de Groningse klei. Van huis uit heb ik meegekregen: doe wat je moet doen en laat je daar niet op voorstaan. Die nuchtere, bescheiden daadkracht komt me goed van pas als congresorganisator.

En dan is er het zorgzaamheidsgen waarmee ik via m'n moeder en oma 'besmet' ben. Niks ernstigs. Het zorgt er juist voor dat ik precies weet wat nodig is om een groep mensen plezierig met elkaar te laten samenwerken.

Kennisoverdracht, leren van elkaar en nieuwe contacten opdoen: dat is voor mij de essentie van een congresbijeenkomst. En ik vind het heerlijk omdat samen met anderen mogelijk te maken: hoe afwisselender en groter, hoe leuker het voor mij wordt.

 

Ervaring in organisatie congressen en evenementen

Van 2009 t/m 2014 organiseerde ik de jaarlijkse Projectmanagement Parade voor IPMA Nederland, branchevereniging voor projectmanagement. Ook organiseerde ik van 2010 t/m 2013 de jaarcongressen voor IPMA-NL en was ik betrokken bij de organisatie van de uitreikingen van de Project Excellence Award 2013 en 2014.

Voor een aantal netwerkorganisaties (Bites & Business XXL en Vrouw in Bedrijf) organiseerde ik hun jaarevenementen (2010-2013). En in 2014 was ik lid van het organisatieteam dat zijn schouders zette onder de MPI NL Conference 2014.

Mijn professionele loopbaan is begonnen bij het Nederlands Congres Bureau. Van het NCB stapte ik over naar resp. Congrex BV en TRM Oncology. Daar leerde ik het vak van congresorganisator in de praktijk. Ik was betrokken bij de organisatie van kleine en grote internationale bijeenkomsten en congressen in Nederland en daarbuiten.

Directeur Voorfinancierings- en Garantie Fonds - stimuleringsfonds voor internationale congressen

Daarnaast ben ik directeur van het Voorfinancierings- en Garantiefonds Internationale Congressen (VGF - www.vgfholland.nl). Dit stimuleringsfonds helpt organisatoren van internationale, meerdaagse congressen in Nederland met een kostenloze lening en een 'verzekering' tegen de financiele risico's als het deelnemeraantal drastisch tegenvalt.

Verbind met Atty van der Schoot op LinkedIn. Graag kom ik met u in contact op LinkedIn. Daar leest u ook meer over mijn werkervaring.

Loopt u al een tijdje rond met een goed idee voor een congres? Ik nodig u graag uit voor een kop koffie om te bespreken hoe we hiervan ook de praktijk een succes maken. Bel 06-17918591 of mail info@a5congresbureau.nl